Sirkelerimiz doğal yöntemler kullanılarak hiçbir teknolojik makinalar kullanılmadan, hiçbir yapay veya doğal kimyasal kullanılmadan doğal yapısına müdahale edilmeden 5-6 ay gibi uzun sürelerde üretilmektedir. Filtre işleminden geçirilmediğinden şişe tabanında tortu oluşur.
Hiçbir katkı maddesi eklenmediğinden bilhassa şişe kapağı açıldıktan sonra sirke yüzeyinde bakteri tabakası oluşur. 20-25 derece üzeri ortamlarda saklandığında bakteriler sirkeyi bozar ve yumurta çürüğüne benzer koku oluşur. Bütün bu özellikler sirkenin doğal olduğunu gösterir.
Not: İfrit kelime anlamı ‘’usta, uzman’’ demektir. Kutsal kitaplarda Süleyman peygamberin yanındaki
gizemli ve mucizevi güçlere sahip bir cinin adıdır. Doğal sirkelerdeki dost bakterilerin de ifrit gibi güçlere sahip olduğu bilimsel verilere göre bilindiğinden bu isim tercih edilmiştir. Günlük hayatta kullanılan ‘’ifrit olmak’’, ‘’şeytan’’ vs anlamlarla hiçbir ilgisi yoktur.
Yüksek Biyolog
Doğan Bal
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder